31 Aralık 2016 Cumartesi

SÖYLEMEZSEM OLMAZ (Sanatçı Nihat Doğan’a) - Eğitimci, Araştırmacı-Yazar: Sıddık Demir

SÖYLEMEZSEM OLMAZ!..
                            (Sanatçı Nihat Doğan’a)                                         
Sıddık Demir
            “Eğer kanımla yükselecekse Peygamber’imin dini
            Durmayın ey kılıçlar doğrayın beni.” (Fatih Sultan MEHMET)
            Beyaz tv de Sanatçı Nihat Doğan “Söylemezsem olmaz” programında Fatih Sultan Mehmet’ e ait olduğunu beyan ettiği yukarıdaki dizeyi ifade de bulundu. İlk defa duydum. O söylediği için de aksi ispat olmadığından doğruluğuna inanmak durumundayız. Bu söz hakikaten tamda Fatih Sultan Mehmet’ e göre, onun Din ve Dünya algısına yönelik dizelerdir. İlk defa duyduğum için etkilendiğim bu dizeyi şahsım başta olmak üzere izleyicilerine hatırlattığı için Sayın Nihat Doğan beye ne kadar teşekkür etsek azdır.
            Yine ki ‘Söylemezsem olmaz’ Ömür Varol’ un moderatörlüğünü yaptığı bu programda sanatçı Nihat Doğan daimi programcı olarak bulunarak bütün müncer atı ile kendini ifade edebilme fırsatını bulmuştur. Magazin basında bütün sanatçılarla ilgili haber yapılır. Hemen ifade edelim ki bu haberlerle, bu asparagas habercilikle, bu yalan yanlış görüntülerle Sanatçıların veya popülist kişilerin gerçek kişiliklerini veya karakterlerini yakalamamız mümkün olmaz. Ama bu asparagas haberlerde hareketle o Sanatçılara iman eden taraftarları veya hayranları bir hayli çok olur. ‘Çamur at izi kalsın’ anlayışı bu anlamda birçok Sanatçı popülistleri rezil de eder. Toplum içine çıkamaz hale gelir, İleri geri tepkilere maruz kalırlar. Hatta bir kısmı açmadan solarlar.
            Basının imansızlığı böyle çok örneklere zemin hazırlamıştır.  Linç etme olayı.  Adamdan Allah korkusu,  ahlaki namus ve daha önemlisi vicdani muhasebe yoksa elinde de her hangi bir sosyal medya köşesi veya haberlere imza atma gücü varsa, ‘Kork Allahtan korkmayandan’ misali Sanatçılar çok sıkıntı çeker.
            İşte bunlardan biridir sanatçı Nihat Doğan. Benzeri alçaklıklara maruz kala kala çelikleşmiş bir duruş oluşturmuş. Ömür Varol’un söylemezsem olmaz programında son derece güzel ifade tarzı ile yerli ve kâmil duruş şekli zincirleri kırmaya yetmiştir. Sanatçılar genellikle Halit Ergeç gibi ya gezici olurlar ya da popülist, makyevelist, vitrine oynayan, gayrı milli görüntüler içine girmeye can atarlar. Zaten bu Ülkede Devlet ile Halkın, yani sivil toplum örgütlerinin çatışmasında Devletin zulüm kar tavrına etki eden bu gayrı milli Sanatçıların etkisi büyüktür.
            Yani sosyal barışın geç zuhurundan bu kesimin sorumluluğu çok büyüktür.  Milletin sırtından köşeyi dönen bu Sanatçılar, sırtında köşeyi döndüğü Milletin değerleriyle sürekli kavga yapmayı Sanatçılığın bir gereği zannederler. Nihat Doğan gibi yerli ve milli olanları bir şekilde dışlarlar. Dışlamak bir tarafa linç ederler. Tamamen ekalliyetlerin yönlendirdiği bir avuç ama son derece etkin olan bu zümreler tıpkı kanser hücresi gibi hep yayılma ve etrafı kaplama karakteri taşır.
            Has bel kader, yakınlarına uğrayan, şans eseri içlerine giren gerçek Sanatçılara yaşama hakkı vermezler. Yine ki söylemezsem olmaz programında kendini özgürce ifade eden Nihat Doğan’ı tanıdık.   Adamcağız Sanatçı kimliğinin dışında kültürel duruşu ve yorumu ile concon tabakasından ne kadar farklı olduğunu ortaya koymaktadır.
            Bu ne derinlik, maşallah!
            Allah senden razı olsun Nihat Doğan kardeşim. Yorumlarınla, o yüreğinin sıcaklığı ve samimiyetinle takdire şayansın. Sen ne güzel bir adammışsın be kardeşim. Tıptı bir Sosyal Bilimci gibi tahlillerin, tıpkı bir Allame gibi analiz ve tespitlerin inan ki milyonlarca insanın yüreğine su serpmektedir. Kamuoyu Sanatçıların çoğunun entelektüel anlamda bir birikintilerinin olmadığına inanır. El hak doğrudur. Bu kanaati sen yıkmaktasın kardeşim, berhudar ol ve çok yaşa.  Allah sayınızı arttırsın. Dominant olmanız gereken günlerin yakınlığını temenni ederim. 
              “Eğer kanımla yükselecekse Peygamber’imin dini, durmayın ey kılıçlar doğrayın beni.”

1 yorum:

  1. sayın mustafa agabey gerçekten teessür ederim.yazdığım yazılardan hoşuna gitmeyenleri bir şekilde ilğisi olmayan veya yazıda işlenilen konunun tam zıttı resimler yerleştirerek çarpıtmaktasınız. bu kadarıda olmaz denilen bu görüntüyü kaldırırsanız memnun olurum. siteye ancak siz girip çıktığınız için ben çaresizim. lütfen ağbey... sakın ola bu notu da silmeyesiniz.




















    YanıtlaSil